zondag 15 november 2015

Appelmoes... NOT

Vorig jaar veel potjes appelmoes gemaakt. Mmm..., super lekker. Helaas de laatste maanden vergeten om zo nu en dan een potje open te maken. Van de week moest het er maar eens van komen, want er ligt alweer een nieuw voorraadje goudrenetten te wachten om tot moes te mogen worden gekookt.

Wat gebeurde er met de appelmoes toen ik de potje opendraaide? De appelmoes begon te rijzen, borrelde omhoog en liep over de rand heen. Wat was dat nu? Nog nooit eerder meegemaakt, de smaak was ook niet goed. Volgende pot, schimmel en de laatste 5 potjes hadden ook een laag schimmel.

Nu brak toch wel mijn klomp. Zware teleurstelling, geen moes bij het eten. Er moet toch wel een verklaring zijn voor dit bederf. Het enige wat ik bedenken is dat de potjes te warm hebben gestaan, zeg maar zo'n beetje op kamer temperatuur. Andere jaren heb ik ze wel koeler weggezet/opgeslagen.
Nu herinner ik mij ook weer dat ik een paar jaar geleden pompoensoep ook is gaan schiften en langs de deksel naar buiten kwam. Dat stonk, verschrikkelijk! Deze stonden toen ook behoorlijk warm, veel warmer zelf.
De potten en deksels maak ik altijd heel goed en zorgvuldig schoon. Of zou het mis gegaan zijn omdat ik potten en deksels meerdere keren/jaren gebruik?

Heb jij hier een verklaring voor?

2 opmerkingen:

 1. Jammer van de appelmoes!
  V.w.b. de reclameboodschappen onder je blog: misschien anders instellen, want ik krijg onder andere een uitnodiging van een schone Afrikaanse. En niet om een potje te kaarten ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, dat was wel uitgeschakeld... Dank je wel, ik ga dit even nakijken.

   Verwijderen