zondag 24 augustus 2014

Grote verrassing!

Zaterdag werd de vijfde verjaardag van oudste kleinzoon gevierd. Natuurlijk moesten wij daar aantreden, zo ook jongste zoon met vriendin. En deze jongste zat een beetje in het complot. Hij wist dat zijn grote broer en gezinnetje zouden komen. Dochterlief en gezinnetje wisten nergens van.

Met jongste zoon en zijn vriendin hadden we afgesproken dat zij om een uur of één bij ons zouden zijn. Zo hadden ze even tijd rustig om met elkaar te kletsen. Om 15.00 uur werden wij op de party van de jarige verwacht. Zoals vaak gaan wij ietsjes eerder om nog, eventueel, met het één en ander te helpen. Ook gisteren vertrokken echtgenoot en ik al wat eerder. China familie zou met jongste zoon meerijden richting verjaardag.

Echtgenoot en ik zagen onze auto met kinderen langs rijden. Even later riep schoonzoon naar jarig kind: "Kijk A. (jongste) komt er aan!" "Hé wat is dat, is J. (oudste) er ook?" Dochter liep naar buiten en had nog niets in de gaten, totdat... ze huilend naar haar grote, oudste broer toe rende en toen ook kleine neefje ontdekte!!! Helemaal overstuur was ze. Het was niet onze bedoeling geweest haar zo van slag te maken, maar dit was dus écht een verrassing. Toen kwam haar vraag: "Jullie wisten dit allemaal?" Ja, dit wisten wij allemaal, behalve haar gezinnetje. Er begonnen bij hun nu ook een paar puzzelstukjes op z'n plaats te vallen. Waarom wij bijvoorbeeld vrijdag zo gejaagd waren en waarom wij in ons kleine autootje naar de verjaardag toe waren gekomen. En nog wat, na later bleek, opmerkelijke dingetjes.

We hebben genoten, allemaal! Het is voor ons ook een zeldzaamheid dat wij de 3 kids én 3 kleinkinderen samen zien! Zo zag en sprak oudste ook nog weer een paar vrienden van vroeger, welke ook met hun kids op de verjaardag waren.

4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk feestje zal dat geweest zijn ,zo leuk om te lezen .Gelukkig waren het vreugde tranen van jullie Dochter !
    Lieve groet Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen