zaterdag 7 juli 2012

Spaarpotje 5

Spaarpotje 5 ontbrak nog in de reeks spaarpotjes. En deze is zeker niet onbelangrijk.

Dit is het zgn bufferpotje. Deze pot schommelt ook het meest. Auto, zorg, apparatuur, cadeau's, meubels en weet ik wat al niet meer, komt uit spaarpotje 5.

Zo'n 4,5 jaar werken we nu op deze manier en dat is erg overzichtelijk en voor ons erg prettig. Maar we zien ook wel dat alle kosten steeds hoger worden, waardoor we de teugels nog strakker  in handen moeten houden.

Het laatste jaar, gaan wij ook 'zomaar' niet meer weg, ivm de hoge brandstof prijzen. Nee daar wordt goed over nagedacht. En nu ik eens even ga bedenken wat wij voor'n leuks buitenshuis hebben gedaan, schrikt ik toch een beetje. Niet dat het veel is..., nee juist heel karig. Ik reken dan niet de verplichte familie bezoekjes bij (en dat valt ook wel mee).

1).In januari zijn we bij een 'uitwedstrijd' van jongste zoon wezen kijken, 50 km verderop. Dochter van zus speelde haar wedstrijd voor zoon. Dat was weer eens een leuke middag in de sporthal. Daar vandaan bij mijn zus langs geweest, zij woont daar niet ver vandaan.

2).1 ste pinksterdag naar Egmond aan de Hoef  geweest. Zus stond daar met zwager op een camping en daar zijn we een hele dag geweest. Een dagje niks doen, beetje praten, lezen, even wegdommelen, heerlijk.

3).De laatste keer hebben we een uitje in onze provincie naar een biologische boer gemaakt. Daar hebben we zelf de aardbeien en bessen geplukt. Heerlijk op het land bijna wegwaaien door de harde wind. Dat was 2 weken geleden.

Nee, de autoritjes hebben we niet over de balk gegooid. Nu hoeft echtgenoot in het weekend ook niet zo nodig weg. Hij crost de hele week al door Nederland is zelfs ook deze week nog even in Belgie geweest. Zelf heb ik onlangs 2 x het ritje naar Schiphol mogen maken en hebben we 2 weken logees gehad. Dat was uiteraard hartstikke leuk en kunnen we nog lang op teren.

Eind van de maand hebben we vakantie, dan gaan we samen wel weer eens op stap.

1 opmerking:

  1. De brandstofprijzen zijn nog steeds erg hoog. Soms lenen wij de auto van jongste zoon. Hij heeft een leaseauto en onbeperkte kilometers met een tankpas.

    Wij rijden niet zoveel. Zijn ook meestal thuis. En met weer in de tuin is niet verkeerd!

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen