maandag 25 juni 2012

Spaarpotje 2

2: Pensioen.

Ik ben heel lang thuisblijfmoeder geweest. En door 6 jaar een eigen zaak te hebben gehad, is er ook geen pensioen opgebouwd. Gelukkig is er wat geld uit de zaak overgebleven en dat is in deze pot gegaan. Mijn opgebouwde pensioen stelt verder helemaal niets voor en het lijkt ons toch wel prettig om een extraatje tegen die tijd achter de hand te hebben. Echtgenoot heeft wel al die jaren opgebouwd en wij hopen dat er tegen die tijd nog wat is overgebleven in die grote fondsenpot. 

Al leuke bedragen hebben we daarvoor gespaard, maar 2 jaar geleden hebben we daarvan een groot deel afgelost op onze hypotheek. Het stond maar te staan op de bank tegen een rente waar je tegenwoordig ook niet meer blij van wordt.

Nu, dat gaat niet meer gebeuren. Dit blijft in deze pot en er zal verder gespaard worden. Inmiddels heeft men in Den Haag bedacht dat we nog even langer door moeten werken voordat wij, aanspraak mogen maken op onze pensioengelden. We hebben dus nog even te gaan, tot spijt van echtgenoot, die al een hele poos geen plezier meer heeft bij die firma.

Niet denken dat we mega kunnen sparen. Wij moeten erg hard werken voor de centjes. Maar, om heel  bewust om te gaan met de financien, soms de dubbeltjes 2 x om te keren, zuinig te leven (kan misschien nog wel beter) kunnen we nog steeds een beetje aan de kant leggen, al wordt het steeds minder makkelijk door alle bezuinigingen.

Binnenkort spaarpotje 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten