woensdag 6 juni 2012

Schade vorst

De vorst van begin februari heeft toch meer schade aangericht dan dat wij uiteindelijk hadden gedacht. Zo is de bodem van de zinkenteil, waar ik vroeger nog heerlijk in gepoedeld heb, kapot gegaan. (Niet aangedacht om het bodempje water eruit te gooien.) Dat is erg jammer, want ik vang daar al jaren regenwater in op. De teil staat nu een beetje werk- en doelloos in de tuin te staan.

Verder hebben de Prunus en de Goudenregen een beste knauw gehad. Aan de Pruns zijn alleen aan het einde van de takken een paar bloemetjes aangekomen. Dat zag er allemaal erg zielig uit, ook omdat de groene blaadjes te tellen waren. De Goudenregen heeft wel 3 bloeiende trosje gehad... Dat was zoeken tussen de groene blaadjes. Voorgaande jaren was dit een zee van gele trosjes. Helaas, ik hoop dat dit allemaal nog kan herstellen en ze volgend jaar weer de ouderwets bloei hebben.

Dan de Laurier. Die is in onze omgeving overal bruin de winter uitgekomen. Wij hebben de bruine takjes verwijderd en her en der komen er groene blaadjes tevoorschijn. Misschien komt dit ook allemaal wel weer goed.

Het was onze bedoeling niet om voorlopig veel in de tuin te investeren. Maar dit jaar in dat toch al wel zo'n € 40,00 geworden. We hebben wat graszaad gekocht om de kale plakken in ons groene veldje aan te vullen, verder een aantal zakken tuinaarde potgrond, een paar bloeiende plantjes en enkele kruidenplantjes. Dit moet maar weer genoeg zijn.

Eigenlijk zou de tuin eens flink moeten worden aangepakt. De stoep is behoorlijk verzakt (lees schots en scheef) en door de (ik denk 20 jarige) coniferen omheining bestaat de kleigrond voor een groot deel uit wortels en weinig voeding. Maar dit zou een zeer groot project worden en heeft niet zo'n hoge prioriteit (we zitten immers droog en kunnen lekker slapen). Eens bekijken of we hier ook een potje voor kunnen gaan starten, want een tuin is toch een kostbaar onderdeel van de woning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten