vrijdag 22 juni 2012

Biologische open dagen

Zaterdag 23 en zondag 24 juni zijn er Open dagen bij biologische tuinders en boeren:

plaatje van het web


Zo'n 170 biologische boeren en tuinders heten je welkom op hun bedrijf. Je kunt er proeven, een praatje maken met de boer of boerin, er zijn rondleidingen, proeverijen, kinderactiviteiten en nog veel meer.
Je kunt op de website www.lekkernaardeboer.nl kijken of er bij jou in de buurt ook een biologische tuinder of boer is die meedoet met deze Open Dagen. In onze woonplaats heeft er helaas niet eentje zijn bedrijf open. Er zijn best wel een aantal biologische boeren bij ons in de buurt, maar deze zijn er niet op gericht om ook verkoop te doen. Daarom gaan we een stukje verderop in de provincie. Tevens wil ik vooraf nog langs een ander, in dit geval een biologisch dynamisch bedrijf, waar je zelf de aardbeien mag plukken. Nu las ik op hun website dat er woensdag heel veel aardbeitjes waren geplukt en men weer op een beetje zon zit te wachten. Maar hopen dat de zon vandaag tussen de buien nog wat werk verricht heeft verricht.

Ik heb bewust niet veel groente in huis gehaald en hoop morgen wat lekkers te scoren en ook wat aardbeien om jam te maken, jammie! Zelf bakjes meenemen wordt op prijs gesteld.
           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten