maandag 12 maart 2012

Feest

Zoon belde vanochtend om 8.00 uur onze tijd, dat het feest er inmiddels weer op zat. Een soort trouwfeest...

Vorig jaar zijn zoon en schoondochter op 11-05-'11 getrouwd want ze hadden toen effies tijd! Voor een paar euro was alles geregeld. Dat is allemaal wat makkelijker in China, je hoeft alles niet ellenlang van te voren te bespreken. O, jullie willen trouwen? Prima, dat kan! Het trouwen was zo gebeurd. Zoon had wel zijn geboortebewijs moeten laten vertalen via de Chinese ambassade in Nederland en dat was de grootste kostenpost van € 40,00.

In China is het gebruikelijk dat er een flink feest wordt gegeven door het nieuwe bruidspaar. Maar zoon en schoondochter hadden daar geen tijd voor. Ook omdat zoon nog te vaak in Nederland was. Dus werd er alleen een etentje gegeven met schoonfamilie.

Maar inmiddels is er een baby'tje geboren bij dit jonge paar. Veel oud klasgenoten van schoondochter en bewoners uit haar geboortedorp begrepen daar helemaal niets van. Al een baby-tje en niet getrouwd? Dat is onmogelijk...!  

Uiteindelijk hebben zoon en schoondochter toch besloten een feest te organiseren en wel in de vorm van samen eten. Veel mede studenten, dorps bewoners en alle familie van schoondochter waren uitgenodigd. Het was gezellig, maar zoon voelde zich wel een buitenstaander ook al betrof dit zijn eigen feest.

Schoondochter had een speciaal pakje gehuurd voor deze dag, echt traditioneel. Voor Liang (onze kleinzoon) had zoon in Shanghai een stoer setje kleding gekocht, op z'n westers. Maar helaas was het vandaag erg koud bij hun, 10 graden, terwijl het vorig weekend nog 20 graden was. De nieuwe kleertjes waren aan de dunne kant. Maar gelukkig heeft Liang verschillende dikke pakjes ( wij noemen ze 'Michelin pakjes'), want er is nergens verwarming binnen en dus ook niet in het restaurant (bijna iedereen zit ook met de jas aan binnen). Dit rode pakje, was mooi op z'n mama afgestemd.
In mei komen ze naar Nederland en dan gaan we het huwelijk van zoon en schoondochter en de geboorte van Liang vieren, bij ons in de tuin.


6 opmerkingen:

 1. Oh, wat zul jij bij tijd en wijlen balen dat je zoon, schoondochter en kleinzoon zo ver weg wonen. Zo'n prachtig mannetje wil je toch knuffelen en vasthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @) Sanne: Dat heb je helemaal goed, het is best wel eens slikken. Gisteren hebben we ze alle 3 nog op skype gezien en dan baal je echt dat je niet een dikke klapzoen op die bolle wangetjes kan geven...

   Verwijderen
 2. Wat een prachtig paar en wat een heerlijke kleinzoon heb je!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat jammer dat jullie er niet bij konden zijn, al is het alleen maar voor je zoon. Gelukkig wordt het nog eens over gedaan bij jullie thuis. Mooi plaatje hoor, dat jonge stel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zal idd, af en toe, best wel met een dikke keel zitten te skypen.
  Gelukkig maar, dat het heule stel in mei naar NL komt, kan je je omahart weer ophalen aan het knuffelen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie foto van het paar met hun zoon.Ja het zal best moeilijk zijn .Gelukkig is er dan toch Skype ,zo hoor en zie je ze toch in elk geval
  Lieve gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen