maandag 27 februari 2012

Wel lekker en ... gezond

Vandaag weer een mega drukke maandag, zoals altijd. Geen blogje maar wel een gezond en lekker recept om op de been te blijven.
(Dit recept ben ik ooit eens in een  A.llerhande tegengekomen)

Bleekselderij met komkommer salade (2 pers.)
Ingrediƫnten:
5 stengels bleekselderij
1 komkommer
1 appel (elstar)
dressing van:
2 theel grove mosterd
1 eetl rodewijn azijn
2 eetl olijfolie
werkwijze:
Schil de stengels van de bleekselderij met een dunschiller, dan de stengels in dunne plakjes snijden.
Halveer de komkommer in de lengte en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. De komkommerhelften in plakjes snijden. De ongeschilde appel in vieren snijden, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Klop in een kom een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng eventueel op smaak met peper en zout (vind ik niet nodig).
Voeg de bleekselderij, komkommer en appel toe en schep om.

Lekker als tussendoor, bij de lunch of diner. Ik knabbel het tussendoor op.

Fijne dag

2 opmerkingen:

  1. Hmmmm, goede tip! Ik ga hem eens proberen een dezer dagen. Had nog een bleekselderij in de koelkast liggen van de groentetas. Komt goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen