zaterdag 7 januari 2012

Weer thuis

Weer thuis
Fijn om weer thuis te zijn. Dochter en oudste kleinzoon kwamen ons ophalen van Schiphol. Wij hadden een fantastische terugvlucht gehad. Helaas niet geslapen, maar een beetje zitten dommelen, 2 kranten gelezen, sudoku gemaakt, Gooische vrouwen gekeken, vlucht route in de gaten gehouden, gezellig praten met de stewardessen en veel gestaan/gelopen. De reis , van 10 uur, verliep voorspoedig en de piloot voorspelde dat we 20 min. eerder zouden landen. Door de harde wind, was er maar 1 landingsbaan open en hebben we daarom een extra zigzag boven Nederland moeten maken. Gelukkig vlogen we met een flinke 747 van onze trots, maar boven Nederland begonnen we toch flink te stuiteren. 2 Chinese studentes naast mij werden behoorlijk ‘zeeziek’. De spuugzakjes werden aardig gevuld. Maar de piloot heeft ons keurig aan de grond gezet en alsnog waren we 20 min. eerder binnen.

De Chinese Muur
Woensdag 4 jan., onze laatste dag in Beijing, zijn we naar ‘de Muur’ geweest. Geweldig, een mooie ervaring. We hebben een heel stuk over de Muur gelopen. Het was klimmen en afdalen (oeps, een beste spierpijn opgelopen). Het laatste stuk was erg steil en bij de allerlaatste trap was het net of je achterover viel. De meeste, wij ook, liepen met behulp van onze handen de trap op. Het weer was fantastisch, al hoewel  de thermometer 's ochtends bij het hotel -9° aan gaf. Wij hadden ons goed ingepakt en beneden aan de berg bij de Chinese Muur was het ook erg koud. Maar boven was het heerlijk. Strak blauwe lucht, heel helder en… geen zuchtje wind. Door de inspanning van het geklauter heb ik zelfs een poos met open jas gelopen en behoorlijk lopen zweten.
1 ste verjaardag
We moeten de draad weer oppakken. Vandaag hebben we de eerste verjaardag van onze kleindochter gevierd. Een echt meisje, ik zie veel trekjes van onze dochter in dit poppetje. Het was gezellig druk op haar feestje en helaas werd ze aan het einde van de middag een beetje ziek. Maar hopen voor haar papa en mama dat ze rustig de nacht door komt.
Nu de jetlag nog wegwerken…, wat is dat een tegenvaller!

1 opmerking:

  1. Inderdaad een poppetje!! Wat een schatje....

    Fijn dat je hebt genoten van de terugreis. Altijd weer fijn om gezond thuis te komen. Deze vakantie lijkt mij een geweldige ervaring met mooie herinneringen.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen