donderdag 19 januari 2012

ReceptTussen de middag kwamen dochter, kleinzoon en kleindochter een boterhammetje eten. Dat is altijd een gezellige gebeurtenis. Een boel gekwebbel door kleinzoon en vergeet dan vooral niet om geen antwoord te geven, anders blijft hij herhalen. Kleinzoon is altijd een goede eter geweest, nu nog. Kleindochter is een ander verhaal. Zij heeft altijd moeten wennen aan nieuwe hapjes, dat kostte soms een paar weken. Nu heeft zij erg veel last van haar boven tandjes, die maar moeizaam willen door komen. Haar boterhammetje wilde ze niet hebben. Het moet op dit moment vooral klein en zacht zijn, dus kreeg ze een bordje pap wat ze in een mum van tijd op had. Haar grote broer (nog geen 2,5 jaar) heeft haar boterhammetje opgepeuzeld, zijn 3de!
Ik had ook nog even een rauwkost salade klaar gemaakt:

Venkelsalade
125 gr venkel
1 appel met schil (Hollandse elstar)
dressing:
10 gr mayonaise
15 gr yoghurt
1 eetl vers citroensap
3 theel mosterd

Maak de dressing, snipper de appel en de venkel in stukjes snijden. Roer appel en venkel door de dressing.
Als je tijd hebt, maak de salade een paar uur voor je hem wilt eten, dan is hij lekkerder.

De 125 gr  venkel is een richtlijn. Ik vind de verhouding met de appel en de dressing dan goed overeenkomen. Je kunt dit natuurlijk ook zelf aanpassen.

1 opmerking:

  1. Heerlijke kinderen! Wat een goede eter is je kleinzoon. En wat een schatje is je kleindochter! Je kleinzoon ook hoor.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen