vrijdag 27 januari 2012

Houtje-touwtje-jas

Deze week vindt de 16de editie van Amsterdam Fashion Week plaats.

Mode professionals, inkopers, sponsoren en de modepers komen samen bij de vele modeshows. Laten hun kennis bijspijkeren en inspireren elkaar.

Vorig weekend heeft de enige echte modebeurs van Nederland voor detaillisten plaats gevonden. Terwijl we nu nog in de winter zitten, de zomer ons nog lang niet heeft bereikt, probeerde men vorig weekend een mooie collectie samen te stellen voor het najaar/winter 2012/2013.
(Oude foto, najaar 2010)

Wist je ...
Dat men in de mode een paar jaar vooruit werkt? De merken presenteren nu hun najaars en winter collecties van 2012. Dus de stylisten zijn daar al een 3/4 tot een jaar van te voren mee gestart. De stoffen ontwerpers moeten op dat moment hun stofjes klaar hebben liggen, dus...zij zijn daar ook al een jaar van te voren mee begonnen.
Conclusie: men is (ongeveer) begin 2010 al gestart zodat men nu de winter collectie van 2012/2013 kan presenteren.


Voor het najaar 2012 gespot op eerdere beurzen:
Het beeld is erg casual, met bodywarmers, ribbroeken, gebreide truien en houtje-touwtje-jassen. De hippie- en indianeninvloeden zijn daarnaast belangrijk.

Wie o wie heeft z'n houtje-touwtje-jas nog in de mottenballen liggen? Ik heb hem helaas niet meer, te versleten. Of was je een hippie?

1 opmerking: