woensdag 4 januari 2012

Afscheid

Het afscheid nemen van kleinzoon, zoon en schoondochter viel niet mee. Dat ging gepaard met menig traantje. We hopen dit jonge gezinnetje in mei weer in ons eigen land te verwelkomen. In 10 dagen hebben wij dat kleine mannetje een beetje wijzer zien worden. Schoondochter gaat ons elke week een foto van hem doorsturen, zodat wij hem zien groeien.


Nieuws uit Beijing.  Verblijven in hotel Embassy. Ja ja wij verblijven in het ambassade deel van Beijing. In deze lange straat hebben we o.a. de ambassade van Duitsland al gezien en als we uit ons raam kijken zien we de Canadese. We zitten goed, lijkt ons. Als we in de problems komen kan Angela Merkel ons mooi ff helpen, of niet soms. De Nederlandse hebben we nog niet gezien en gaan daar eerlijk gezegd ook niet naar op zoek. Het is hier KOUD!!!!!!!!!!!!  BRRRRRRRRRRRRRRRR.... Lopen met 2 broeken aan, de wind snijdt door alles heen. Konden niet zo snel de muts van echtegenoot vinden en we dachten dat we wel zonder konden. Helaas, niet dus. We hebben van een kleedje een mooie muts gekocht, zwart, met Beijing erop. Echtgenoot loopt trots met z'n hoofd omhoog zodat iedereen het goed kan lezen:-))

Verder hebben we een little moeite om onze tolk/gids te verstaan... En we hebben pech dat ze niet zo goed ziet. De eerste avond hebben we wel een beetje moeten lachen, ze ziet geen moer..., moet er echt met de neus bovenop zitten..., en zat met de neus zowat in de nummer knopjes van de lift...(snik). Ze is echt niet aan een bril toe, zegt ze, ze kan zich zo goed redden???? Wij helpen haar
wel.  2 buitenlanders en een slechtziende komen heel ver in Beijing.

We zijn de eerste dag in de verboden stad geweest, er kwam geen end aan. Maar wel leuk om eens gezien te hebben. 
Zijn met -5°, de tweede dag, naar het zomer paleis geweest en het was knap koud. Nee, het is zoals bij ons een paleis van binnen bekijken, je mag alles vanaf de buitenzijde bezichtigen. Nu hebben we voorlopig even genoeg paleizen gezien hier. Echt niet normaal waar men jaren terug zoveel geld in gepompt heeft. Paleisje voor dit, paleisje voor dat. We snappen er geen biet meer van. Maar wel weer leuke plaatjes geschoten, vandaag maar 110. We zitten inmiddels op zo'n 1500 foto's.

Vanmiddag zijn we in 'het Nest' geweest. Wij vonden dat het leukste tot nu toe. Alleen jammer dat het zo koud was, erge harde wind en ik denk dat het soms wel -8 was. We hebben in het Olympisch Stadion een rondleiding gehad door speciale mensen van daar die we helaas ook bijna niet konden verstaan. Jammer dat ze hier in China zo erg op de grote heren gesteld zijn. Alle belangrijke kamertjes van die Hoge Pieten hebben we moeten zien en ze vonden het volgens mij een beetje raar dat wij daar nagenoeg geen foto's van maakten. Wij hebben dan weer meer interesse waar de spelers verblijven en zo. Maar ik heb wel ff gezeurd dat we eggie op de tribune wilden zitten en zo ook geschiedde. Dat gaf een wauw gevoel, wat een stadion…

Daarna zijn we naar het Copy Centre van Beijing geweest. Hier kan je o.a. veel gekopieerde kleding kopen. Echtgenoot vond het helemaal niks. We werden bijna in elk shopje getrokken. We hebben daar een jas voor echtgenoot gekocht van een of ander onbekend merk voor ons. We vonden het al snel welletjes en zo zat deze dag er weer op.

Woensdag gaan we richting de ‘Muur’. Dat wordt de laatste trip in Beijing, uhhh... 70 km buiten de stad. Als het goed is gaan we naar een niet zo echt toeristisch gedeelte van de Muur. Wij zijn een beetje eigenwijze familie, wij houden meer van de werkelijkheid dan van al het gepoetste en opgedirkte van wat we men wil dat je ziet. Het gaat een beste tocht worden. En omdat het onze laatste dag is, zullen we wel gesloopt zijn en moeten we ’s avonds de koffers klaar maken voor de terug reis van donderdag 5 januari. 

Fijn om weer richting Nederland te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Altijd naar, afscheid nemen. Ik vond het hier maar koud vandaag. Maar bij jullie is het nog kouder!

    Weggaan is leuk, maar thuiskomen nog leuker. In mei zie je het gezinnetje weer. Iets om je op te verheugen.....

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede reis! Fijn dat jullie zo'n leuke trip gemaakt hebben!

    BeantwoordenVerwijderen